Ons Logo

IJsvogel.jpg

VoedselBos BuitenZinnig koos de IJsvogel om op haar logo te prijken.

De Blauwe flits is haar bijnaam en zelden wordt zij bejaagd door roofvogels, puur door de hoge snelheid waarmee zij, letterlijk, voorbij flitst. Wie ooit het geluk had een IJsvogel te zien, zag haar op een takje boven het water zitten, of voorbijflitsen, vliegend in een rechte lijn laag boven het water. De vogel eet vrijwel uitsluitend vis; soms een libelle of een kikkervisje, maar het leeuwendeel van haar dieet is vis.

Als de wateren waar zij afhankelijk van is dichtvriezen, heeft zij een groot probleem. Er sterven in strenge winters dan ook veel ijsvogels. Raar, zou men denken, waarom heet het dier ijsvogel, als juist ijs haar grootste vijand is? Haar naam heeft niets met ijs te maken, maar met Eisen, het Duitse woord voor ijzer. Feitelijk is zij de ijzervogel, zo genaamd naar de staalblauwe kleur van ijzeren sieraden die in de tijd dat ze haar naam kreeg, in Duitsland werden vervaardigd. Haar Latijnse naam 'Alcedo atthis' betekent letterlijk Halcyon uit Attica. Attica was een schiereiland in het oude Griekenland. Hier leefde volgens de overlevering de Halcyon, een mythische vogel die broedde op de toppen van de golven.

Over ons

Bestuur Stichting BuitenZinnig

Hans.jpg

Hans van de Velde

Voorzitter

Toen ik voor het VoedselBos werd gevraagd dacht ik: nee, dat is niets voor mij. Ik ben immers niet zo groen en draag geen geitenwollen sokken. Toen ik echter de achtergrond van het VoedselBos ontdekte veranderde mijn mening volkomen. Lees meer >>

Dick Stoutjesdijk.jpg

Dick Stoutjesdijk

Secretaris

De volgende functies en werkervaring heb ik in huis: magazijnmedewerker, autospuiter, productiemedewerker en logistiek voorman. Binnen BuitenZinnig heb ik mijn plek gevonden
Lees meer >>

Joost van der Ven.jpg

Joost van der Ven

Penningmeester

Na gewerkt te hebben als bakker in een bakkerij, waar ik ook mijn HACCP-diploma heb gehaald, ben ik na het behalen van mijn groot rijbewijs en chauffeursdiploma in de ‘Transport en Logistiek’- sector terecht gekomen.
Lees meer >>

Statutaire Doelstelling

In de statuten van Stichting BuitenZinnig zijn de volgende doelen opgenomen:

     Het op een duurzaam en maatschappelijke wijze en met behulp van vrijwilligers realiseren           van een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht en het binnen dit kader aanbieden van               educatie over duurzaamheid en permacultuur aan scholen.

     Bijdragen aan waarden, zoals participatie, zelfredzaamheid, zorg door en voor zwakkeren,           jeugd, jongeren en ouderen.

     Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin               verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De Stichting

Stichting BuitenZinnig is op 25 februari 2016 opgericht met als doelstelling een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht te realiseren. Er is gekozen voor een stichting om de investeringen die nodig zijn voor het bos onder meer via fondsen, dagbesteding en participatie te verkrijgen.

Postadres:
Assumburg 131,

3328BD Dordrecht
 

Bezoekadres:

Doctor L.L. Zamenhoflaan 27,

3312 AX Dordrecht 

voormalige school: De Regenboog.


www.stichtingbuitenzinnig.nl
info@stichtingbuitenzinnig.nl

Handelsnaam: Stichting BuitenZinnig
Rechtsvorm: stichting
KvK nummer: 65438256
RSIN nummer: 856112434
Belastingdienst: ANBI status